Vecka 6

Vecka 24 – Kläder

Sexiga kläder. Att ”lämna lite åt fantasin” För mycket, vulgärt eller alldeles för påklätt. Vad är sexigt? Lack och läder. Kläder att bära under sex. ”Ta inte av dig stövlarna!” 

Vecka 6

.

”Men ta inte på dig det där då, om du inte vill att folk ska titta”.

Det där med kläder kan vara ett intressant ämne. Jag är väl rent allmänt inte en klädintresserad tjej på så sätt, mer än att jag helst inte går ut naken till vardags. Jag tänkte på det här med att ”visa för mycket”, i olika sammanhang, och huruvida det är okej eller inte.

Jag är ju lite av den åsikten att det inte är fel att titta. Med tanke på vad för kläder folk tar på sig ibland så är det snarare ett mästerstycke att inte titta. Som exempel kan jag ta friidrottare, typ 100-meterslöpare. Har ni sett kroppsstrumporna som de har på sig? Det lämnas inte mycket åt fantasin där inte. Alltså kommer jag, med största sannolikhet, att vilja titta på det som ”inte döljs”. En urringning så pass enorm att det ser ut som att tuttarna håller på att ramla ut? Japp, jag kommer titta. Inte stirra, men titta. En kjol så kort att man kan ana rövhåret? Japp, jag lär titta då också.

Jag kan förstå att man inte vill bli utstirrad. Det vill inte jag heller, men om jag har på mig kläder som på något sätt kan dra blickar till sig, på gott eller ont, då kan jag acceptera det. Har jag en tröja som ”framhäver bysten”, då tänker jag inte skälla om någon faktiskt tittar dit, och förhoppningsvis uppskattar det som den ser. Jag tycker inte det är något negativt om någon tittar, så länge de inte pekar finger, rå-stirrar, skrattar eller liknande, men hur ofta händer egentligen det, såvida man inte är en stackars mobbad ung person? (Fruktansvärt beteende när folk gör sånt, btw).

Jag skulle aldrig komma på tanken att, om någon beklagade sig över att ha blivit tittad på, säga att personen får skylla sig själv. Det är otroligt ohyfsat tycker jag. MEN, jag tycker samtidigt att man kanske får ha en viss förståelse för att olika typer av kläder faktiskt kan dra blickar till sig. Detta ska dock inte förväxlas med huruvida det är okej eller inte att tafsa på någon eftersom den använder viss typ av klädsel, det är INTE okej. Se men inte röra, är min melodi.

Om man klär sig på ett sätt som man anser vara sexigt, oavsett om man är tjej eller kille, så är väl ändå målet, om än ett litet av många andra mål, att få uppmärksamhet? Jo, visst kan man klä upp sig för sin egen skull med. Det är härligt att känna sig fin, vacker, sexig. Men personligen kan jag känna mig ännu mer nöjd om den där speciella personen, tittar på mig med en uppskattande blick, eller ger en ärligt menad komplimang. Om en nära vän berättar hur vacker man är.

Utseende är inte allt. Väldigt långt därifrån, faktiskt. Men jag tror ändå att alla någon gång vill känna sig vackra, sexiga, åtrådda. Att välja speciella kläder kan vara en del av vägen dit, oavsett om man känner sig sexig i mysbyxor och t-shirt eller i spets-stayups.

Annonser

En reaktion till “Vecka 24 – Kläder

  1. I nio fall av tio så klär sig folk ofta för att de räknar med att andra tittar på dem. Dessa nio av tio bryr sig alltså normalt sett mera om hur de själva är klädda än hur andra är klädda. Detta är min upplevelse. :-D

Säg mig vad du tänker om detta

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s