Åsikter

Det där med Expert-konkursen och rean

Jag hittade det här inlägget bland mina utkast. Lite inaktuellt nu visserligen, men eftersom jag har hund, affektiva, tandläkare (tdl kommer leda till ataraxdrogad) på schemat så kommer det inte komma så mkt mer vettigt ur mig idag. Ni får därför nöja er med ett gammal, men dock tidigare opublicerat, inlägg.

.

Okej, lite sist på bollen kan man säga. Jag har tänkt skriva om det tidigare men har inte kommit mig för, och sedan i onsdags när jag var iväg och handlade så hörde jag två kvinnor gå omkring och prata (ja, jag tjuvlyssnade) och därför tar jag nu tummen ur och skriver lite istället. Bättre sent än aldrig?

Expert gick ju i konkurs som ni säkerligen vet. Sedan blev det rea. Sedan grinade folk ut i media om hur det redan var utplockat i butikerna när de första kunderna kom, och – CHOCKEN – de hade inga mer varor i lager! Skandal!

Oh my god. Folk.

De två kvinnorna som jag hörde på affären idag tyckte att det minsann var skandal att rean redan var slut. De hade ju inte hunnit handla nåt! De pratade om hur de läst om att det var utplockat redan i reastarten, och spekulerade i att nog de anställda gått omkring och ”tjuvhandlat” och fått reapris på grejer redan innan den stora massan fick chansen. Skandal! Men sedan hade de ju läst nåt om att Expert kanske hade sålt ut delar av sitt sortiment till konkurrenter eller samarbetspartners i Sverige eller utomlands för att – hör och häpna – tjäna mer pengar! SKANDAL! Att de har MAGE att försöka tjäna pengar utan att ge allmänheten en chans att göra sig ett klipp.

Åh herregud.

Jag rörde mig i annan riktning, bort från kvinnorna, annars hade jag nog fått en hjärnblödning. Min åsikt är väl ungefär denna;

1) Om det är några som har rätt till att ”tjuvhandla i förtur till låga priser” så är det väl för fasen de som jobbat på Expert? Nu vet jag ju självklart inte om så är fallet, men OM. Inte bara för det faktum att de faktiskt slitit för företaget i fråga, men även för det faktum att de i samband med konkursen troligast blir arbetslösa.

2) Tomma hyllor och slut i lagret. Men vad TROR ni egentligen?! Ett företag som nyss gått ut med att de går i konkurs fyller väl för tusan inte upp lagret med ännu fler varor bara för att den stora massan ska få chansen att handla billigt? Åh, jag får en stroke.

3) Att Expert ska ha sålt delar av sortimentet till konkurrenter eller samarbetspartners; jag läste nåt om detta och att om så var fallet så skulle det undersökas. För så fick man tydligen inte göra, eller nåt sånt. Fast jag tycker ändå inte det är helt ologiskt, de måste ju försöka bli av med alla sina grejer och de lär ju vilja ha så mycket pengar som möjligt för de varor som säljs. Att Expert som företag prioriterar att få in så mycket pengar som möjligt pga konkursen, istället för att se till att den stora massan får billig teknik, det tycker jag inte är något konstigt.

4) Jag personligen har nog aldrig handlat en enda pryl på Expert. Därför kan jag inte heller känna att jag är någon som skulle ha ”rätt” till deras rea. Ja jag vet, det är ett företag och de tar inte hänsyn till vem som handlat där tidigare och så vidare, men om det fanns någon slags prioriteringslista skulle jag nog ändå tycka att ”stamkunder” och personal har första tjing.

Och så var det med den saken.

Annonser

Säg mig vad du tänker om detta

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s