Teknik · Vardagen

Alltså, jag och bilar…!

Det är helt enkelt inte meningen att det ska fungera bra. Det är bara att inse. När jag hade berättat den här historien (som jag strax ska berätta för er) för mamma, så konstaterade hon ”Ja men det är ju en typisk Erika-bil!” Det om något säger väl en hel del, eller?

Jag åkte hemifrån tidigare idag för att leverera pryttlar till finevän. Det skulle bli ett snabbt överlämnande eftersom jag skulle lägga in grejerna i hans bil och sedan åka därifrån. Det blev inte riktigt så, kan vi konstatera så här i efterhand. Han var precis klar på jobbet så han kom till parkeringen och surrade lite. Jag berättade om min teori med ratten, och jag passade på att fråga honom om han hade något lämpligt verktyg att ”bända upp” ratten med. Han tog sig an problemet och öppnade upp framdelen på ratten. Vi (han?) konstaterade efter lite micklande att det enbart tutade när man vred på ratten, men då hade vi (?) åtminstone ringat in att problemet ändå satt i ratt-trakten. Till slut hittade vi problemet, det var en uppskavd sladd som låg an mot en annan del i ratten och slängde ifrån sig gnistor med jämna mellanrum.  Lite eltejp runt sladden och så var det problemet löst!

2013-01-04 12.25.11

Sedan hade vi nästa del i äventyret. Lamporna. Det visade sig att det inte var helt så enkelt som att bara plocka bort glaset och byta lampa, utan man är tvungen att byta hela insatsen. Det tog ju en stund att reda ut den delen med. Under tiden passade jag på att fylla på ÄNNU mer olja, eftersom den halvlitern jag fyllde på i söndags tydligen inte räckte långt alls.

Men ja, när detta var klart så bestämde vi oss för att åka bort på Careta för att se om de hade delarna till lamporna hemma. Och tror ni inte på själva fan att då STARTAR inte bilen! Jag höll på att få spunk. Jag vinkade tillbaka finevän och vi kablade igång bilen.

Under hela den här tiden så hade jag haft bakluckan öppen. Inget konstigt med det, eller? Men vi funderade på om det var därför inte bilen startade, att batteriet börjar bli kasst. Ingen vet. Men när bilen väl var startad så stänger finevän bakluckan, och tror inte på själva fan att registreringsskylten lossnar! Jag fick nog något slags mentalt sammanbrott för jag kunde inte sluta skratta! Jag skrattade så att tårarna rann! Helt sjukt. Då har alltså plasthållaren som skylten sitter fast i gått sönder (den har suttit löst och skramlat länge, så det var bara en tidsfråga), och när finevän sedan försöker skruva loss den så gick skruvjäveln av!

Alltså fattar ni? Det är verkligen ett fall av ”allt som kan gå fel kommer att gå fel”.

Vi kom iaf iväg på Careta. De hade inte lamporna hemma men informerade om att de fanns hos Volvo i Nacksta för det behändiga priset 250kr styck. Vi gjorde en sväng förbi Berners också, vet inte exakt vad vi gjorde där men finevän kom ut med nån ask med skruvar iaf, antar att det är nåt universalt till skylten kanske. Sedan visade det sig dock att det var fel sorts skruvar, hahahhaha! Åh jag dör. Hur som helst, vi åkte iväg till Nacksta och skaffade lamporna. De ligger nu i bilen i väntan på bättre tider. Han passade på att ta bort plastdelen från backluckan med, eftersom det inte kommer gå att få loss den skruv som gick av utan att gå in ”bakvägen” så att säga, men längre än så kom vi inte.

Så:

Lamporna är fortfarande trasiga. Min registreringsskylt är upptejpad i bakrutan med silvertejp.

Men annars är det bra!

(Seriöst, jag önskar nästan att jag hade liverapporterat när saker började gå åt skogen, då hade nog många fått sig ett gott skratt. Fast jag tvivlar på att folk hade trott att det var på riktigt, de lär nog ha trott att jag skojade. Men jag skojar inte. Den här dagen alltså..!)

Annonser

Säg mig vad du tänker om detta

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s