Bloggutmaningar och nöjen

Fototriss del 217: Kyrkor

Här är Härnösands Domkyrka. Den är fotad på Valborgsmässoafton, kvällstid. Kyrkor är extra vackra på kvällen tycker jag!

Valborg-0129

Valborg-0148

Valborg-0154

Ja, så det blev mitt bidrag.
För att se fler kyrkliga bidrag, klicka på bannern nedan!

Fototriss banner

31 reaktioner till “Fototriss del 217: Kyrkor

  1. Fina bilder! Härlig stämning :)

    Jag tycker om kyrklig arkitektur själv och den nedersta bilden visar på en sak som ofta irriterar mig med kyrkor – eller ja, inte kyrkorna i sig utan de som förvaltar fastigheterna: nämligen att det alltid ska stå en massa skyltar nära, eller hänga på fastigheten. Ofta affischer och annat också. Sånt stör renheten i strukturen.

    1. Tack så mycket!
      Håller med dig om ”cluttret” runt kyrkorna, det förstör intrycket rätt mkt. De borde göra som affärerna och ta in gatupratarna på kvällen :P

  2. ÅH! I den kyrkan har jag tillbringat mycket tid…. Gick gymnasiet och lärarhögskolan och en massa kurser i Härnösand. Riktigt fin bilder!!!

  3. Jo ibland brukar saker och ting ligga för nära, ja som Njurundas kyrkoruin :) Kul att jag kunde inspirera dig :) Det var bara som förra året jag stannade till och klev ur för att stilla min nyfikenhet för jag hade fått höra en historia om hur denna kyrka kunde brinna ned. Det är något vist över kyrkor. Jag kom att tänka på att det finns just din kyrka i min samling också (jag samlar ju på kyrkor) Gillar skarpt att fota dem i mörker också. Titta in lite här, http://nacka144.se/?p=7326 Jag ska ordna en egen mapp på min sida just för kyrkor… Jag jobbade några år i Härnösand så på lunchpromenader gick jag ofta förbi din kyrka! Än en gång fina bilder du visade i din triss :)

Säg mig vad du tänker om detta

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s