Djuren i mitt liv

Lillebror

Jag tänkte skriva ett inlägg om min hund, mitt hjärta, min Lillebror.
Anledningen till detta är tyvärr så pass enkel att vår situation här hemma inte fungerar som det är nu. Jag jobbar heltid, vissa veckor upp mot 50+ timmar, andra veckor mellan 20-30 timmar, alltså ganska oregelbundet. Jag jobbar både förmiddagspass (6:00/7:00- ca 15:00), eftermiddagar (14:00/15:30-22:00/00:00) samt nätter (22:00-07:00). Som ni säkert förstår innebär detta många timmar hemifrån.

Det jag söker är alltså något (några?) av följande alternativ:
* Någon som ta ut honom på promenader när jag jobbar
* En dag-, kvälls-, och natt”matte” som han kan vara hos när jag jobbar
* Någon som vill bli hans nya familj

Lillebror <3

Så, med detta som bakgrund så tänkte jag berätta lite om denna fantastiska lilla jycke.

Lillebror flyttade hem till mig i slutet av november 2011. Han var då ganska nyss fyllda sex år och omplacerades till mig då det inte fungerade mellan honom och en annan hund i hushållet (hans avkomma). Lillebror är en kortbent okastrerad gentleman på ca 15 kg! Han är en blandras, korsning mellan tax och gråhund/jämthund, men är såvitt jag vet inte använd till jakt. Han är lugn och sansad inomhus, han ligger mest i soffan eller i sin bädd med benen i luften och snarkar, väldigt avslappnad hund :) Han är en hund som anpassar sig efter din dygnsrytm – vill du ha sovmorgon så får du det, vill du kliva upp klockan 4 på morgonen så hänger han med! Han sover mer än gärna i sängen – om han får, annars är han lika nöjd med att sova i sin bädd.

Kapten och Lillebror

Han vaktar INTE sin mat, du kan snarare få ”övertala” honom att äta. Godis är desto mer intressant :) Han är inte speciellt intresserad av leksaker, men älskar att bli kliad och klappad. Vill man träna honom så är godis det som motiverar honom mest!

Utomhus är han pigg och alert, jag själv promenerar i ganska ”vanlig” promenadtakt, men han är lika nöjd med att få följa med en av mina vänner ut när han springer sin mil eller liknande. Hundmöten är oftast inga problem, han blir väldigt glad och vill väldigt gärna hälsa och busa med de flesta andra hundar, både större och mindre, tikar och hanar. Det är dock enda situationen då han kan bli ”dragig” i kopplet.

DSC_0135

Han kommer mycket bra överens med katter (jag har två, han är inte det minsta intresserad av dem och de kan ”jäklas” med honom utan att han bryr sig, han går bara därifrån) och detsamma gäller barn.  Han är väldigt tolerant och snäll. Om en främling kommer fram och vill klappa honom när vi är ute och går så händer ingenting, han är nämligen inte det minsta intresserad. Han är mer intresserad av allt annat i omgivningen! Han hoppar inte på folk, vilket är jätteskönt.

2013-04-08 14.43.16

 

Han tycker det är väldigt roligt att springa, antingen med dig som människa eller andra hundar. Du kan gärna ”jaga” honom, då piper han iväg som en avlöning och kommer snabbt tillbaka igen för nästa omgång :) Veterinärbesök är inga problem, han blir lite nervös, men sitter/står helt stilla. Han fick väldigt mycket beröm av veterinären den enda gången som jag varit där.

Något som han inte är så jätteförtjust i är duschar/bad och kloklippning. Han gör ingenting, men han tycker det är obehagligt. I duschen så är väl det enda ”problemet” att få dit honom, när han väl är på plats så står han ändå ganska stilla. Kloklippning gör jag inte själv, utan på Arken Zoo, detta eftersom han, när jag fick honom, knappt ens lät mig hålla i tassarna. Det har vi tränat massor på, och för att inte ”traumatisera” honom mer än nödvändigt så tar jag hjälp vid kloklippning. Från början tjöt och ylande han under hela proceduren, nu är han 100 gånger bättre, står stilla och väntar och det är snabbt avklarat. Är man van att klippa klor så tror jag säkert man kan göra det själv, men jag väljer ändå att göra det på Arken.

Han gillar INTE fyrverkerier. (Blir nervös och ”skakig”, men lugnar sig förhållandevis snabbt när det slutat smälla!)

Lillebror är en fantastisk hund med en underbar personlighet som charmar alla när man lär känna honom! Jag hoppas innerligt att det finns någon som kan hjälpa oss, för han är alldeles för underbar för att låta honom somna in :( ♥ Han förtjänar att må bra och slippa vara ensam så mycket!

2 reaktioner till “Lillebror

Säg mig vad du tänker om detta

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s